Om Synsam Padel Cup

Under Victoriadagarna på Öland 2021 lanserades Synsam Padel Cup, en ungdomsturnering med stora internationella ambitioner. Bakom initiativet står Victoriadagarna, Synsam, Fabrice Pastor med Monte Carlo International Sports och APT Padel Tour, samt Padel Arena Borgholm och Ölands Turismorganisation.

Turneringen med namnet Synsam Padel Cup spelas i Borgholm på Öland under Victoriadagarna i juli. Den första upplagan av turneringen bjöd på tävlingsklasser i åldrarna 14, 16 och 18 år. Premiäråret deltog endast svenska spelare men till 2022 kommer även spelare från andra länder att bjudas in.

- Victoriadagarnas mål är att inspirera till en hälsosam livsstil. Padelsporten har erbjudit en fantastisk möjlighet för många att vara aktiva under det senaste året. Därför känns det extra roligt att engagera sig i en turnering som kan inspirera och motivera unga i deras aktiva liv de kommande åren, säger Stephan Rimér, ansvarig för Victoriadagarna

Målsättningen med turneringen är att bidra till padelns utveckling i Sverige och världen genom att erbjuda en internationell, prestigefylld ungdomsturnering för framtidens padelstjärnor. Turneringen ska sträva efter att vara inspirerande för såväl spelare som ledare. Barn och ungdomar ska få möjlighet att dela erfarenheter med likasinnade, utveckla sitt spel och tävla i internationell konkurrens.

APT Padel Tour är en global professionell padeltour för både damer och herrar, grundad av Fabrice Pastor. APT:s målsättning är att få padelsporten att växa globalt.

- Monte Carlo International Sports tillsammans med APT Padel Tour är väldigt stolta att få vara med och stötta detta fantastiska evenemang. Vi vill att fler ungdomar ska få möjlighet att utöva denna fantastiska sport. Målsättningen är att bli en av de största juniortävlingarna i Skandinavien. säger Thomas Johansson, APT Padel Tour.

Synsam är en av Europas ledande aktörer inom optik och är engagerade i barn och ungas möjlighet till en aktiv livsstil.

- Vi är superstolta över Synsam Padel Cup. Vi brinner för barns och ungdomars rätt till rörelse. Sedan ett par år erbjuder vi Nordens alla barn gratis aktivitetsglasögon, eftersom ett synfel aldrig får stå i vägen för lek och sport. Rörelse och utomhusvistelse bidrar till bättre ögonhälsa, så självklart vill vi bjuda in till roligt padelspel och gemenskap, säger Håkan Lundstedt, vd och koncernchef för Synsam Group.

Padel Arena Borgholm är en av Sveriges modernaste padelanläggningar med fyra utomhusbanor, två inomhusbanor, två väderskyddade banor och två singelbanor - alla med professionell standard och med bästa läge i centrala Borgholm.

- Victoriadagarna är oerhört viktigt för Öland och något vi verkligen är stolta över. Att vi nu gemensamt kan addera en ungdomsturnering i padel tillsammans med aktörer med långsiktiga ambitioner känns verkligen spännande, säger Johan Göransson, Öland Turismorganisation.